به گزارش سراج24؛ در هفته سی و هشتم کتابخوانی پایگاه خبری سراج24 قصد داریم به معرفی کتاب «اعتیاد به هرزهنگاری» نوشته پرو میسو و ترجمه فاطمه تقیلو بپردازیم که توسط نشر برگ و باد منتشر شده است.
گسترش استفاده از اینترنت در تعاملات روزمره و جاذبههای این فضا منجر به ایجاد تغییر در زندگی روزانة افراد بهویژه نسل جوان شده است. به طوریکه ممکن است افراد تعاملات در آن را جایگزین تعاملات رو در رو کنند. در این کتاب یکی از آسیبهایی که این فضا میتواند به بُعد فردی و اجتماعی زندگی کاربران وارد کند، واکاوی میشود.
جوامع علمی که به مطالعهٔ رفتار سوءمصرف مواد شیمیایی میپردازند رفتار عادتوار را به وابستگی ربط دادهاند. همین چارچوب که برای سوءمصرف کنندگان مواد شیمیایی بهکار میرود شبیه به استانداردهایی است که فردی با رفتار جنسی اجباری دارد. استفاده از مواد شیمیایی یا رفتار اجباری غیرقابل کنترل میشود چون اعتیاد نیازی است که دائماً افزایش مییابد. هرزهنگاری شبیهسازی صریح و نشان دادن فعالیتهای جنسی است که به شکلهای مختلف مثل عکس، کلیپهای ویدئویی، فیلم و متن بر روی اینترنت موجود است. این اثر به پدیدهٔ اعتیاد به هرزهنگاری میپردازد.
هرزهنگاری شبیهسازی صریح و نشان دادن فعالیتهای جنسی است که به شکلهای مختلف مثل عکس، کلیپهای ویدئویی، فیلم و متن بر روی اینترنت موجود است. هرزهنگاری اثرات سوء و مخرب فراوانی بر سبک زندگی فرد و خانواده میگذارد و موجب اختلالات و انحرافات جنسی میشود. با توجه به اهمیت این پدیده، این کتاب به تاثیرات ویرانگر هرزهنگاری پرداخته و راهکارهای درمان آن را نیز ارائه کرده است.
مطالب کتاب حاضر در قالب چهار فصل صورتبندی شده است. در فصل اول مفهومشناسی اعتیاد به هرزهنگاری، شیوعشناسی، سببشناسی، پیامدها، همبستهها، عوامل خطرساز، مدلهای تبیینی روانشناختی و ارتباط مذهب با این پدیده ذکر شده است. در فصل دوم ابتدا خلاصهای از پژوهشهای عصبزیستشناسی اعتیاد و سپس مبانی عصبزیستشناسی اعتیاد به هرزهنگاری و تأثیر آن بر عملکردهای شناختی سطوح عالی ارائه شده است. در فصل سوم، مروری بر مهمترین ابزارهای ارزیابی موجود در دنیا صورت گرفته است و هم نسخۀ ترجمهشده و هم نسخۀ اصلی این ابزارها ارائه شده است. در انتهای این فصل نیز روند ساخت و هنجاریابی «مقیاس ایرانی استفادۀ مشکلساز از هرزهنگاری» آمده است. فصل چهارم شامل ارائۀ بستۀ درمانی «درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برای استفادۀ مشکلساز از هرزهنگاری» است.